Torsdagsporterdax – faran med en klatschig slogan

Belöningen på en lång dag – veckans torsdagsporter är en Ancho Cocoa Stout från One Mile End Brewery i London. En öl som enligt etiketten är brygg under gatan. Brewed Beneath The Street. Sloganen syftar på bryggeriets ursprung, i källaren på en pub i Whitechapel. The White Hart finns fortfarande kvar och är fortfarande deras bryggeritapp men ölen bryggs ute i Tottenham numera.

Jag kommer återkomma flera gånger till bryggeriet för jag har hem en handfull öl från dem sedan Londontrippen senast. Om den här ölen är kvar sedan de bryggde i källaren eller om det bara är gamla etiketter vet jag inte.

Ancho Cocoa Stout, One Mile End, Karlströms Malt

Ancho Cocoa Stout

Jag var lite orolig för den här ölen. Choklad låter gott men jag har ingen som helst förståelse för Chili eller peppar eller andra överdrivet starka kryddor, speciellt inte ihop med choklad. Troligen inte ihop med öl heller. Fast här är chilin mycket diskret, efter en stund så märks den i eftersmaken men en ny klunk dämpar den känslan direkt. Fast det är klart, den återkommer snart nog. Av rökigheten hittar man heller inte mycket. Lite lätt sötma bara med antydan av bokrökt malt. Kakaosmakerna är tydligast i smakbilden. Arom då, inte mycket alls faktiskt och rätt kort avslutning också. Inte illa men inget extra. Måste nog säga att chilin tillför en dimension till i ölen även om jag var tveksam innan. En enkel och stillsam öl som lätt slinker ner men jag hade allt hoppats på mera med tanke på 6,4%. Kunde absolut haft lite mera kraft.

Ölen var ett varuprov från bryggeriet

2 reaktioner på ”Torsdagsporterdax – faran med en klatschig slogan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s