Traquair House Ale och lite tilltugg

Traquair House Ale och ost, Karlströms MaltVad fantastiskt gott det är. Vilken känsla det är, att kunna kliva ner i källaren och plocka fram en flaskad lagrad Traquair House Ale. Just den här flaskan är från 2011 och har alltså stått nere i källaren i sex sköna år. 2011, ett år att minnas? Kanske för jordbävningen med efterföljande tsunami i Japan. Bloggmässigt så skrev jag en hel del blandat. Jag köpte enligt ett inlägg inte mindre än ”Sex stycken St Georgen Keller Bier, fem stycken Gonzo och tre stycken Liefmans Cuvée Brut” Gonzo och Liefmans Cuvée Brut kommer jag ihåg men Keller Bieren hade jag glömt.

Traquair House Ale levererar en fin upplevelse denna kvällen. Mjuk och fyllig munkänsla, mycket viktigt ihop med ost. Fylld av russin och stillsamma chokladtoner. Maltig öl, låg kolsyra och så nära fulländning som den här ölen kommer.
En spännande sak med den här ölen är att den varierar rätt kraftigt mellan flaskorna när den kommer upp i ålder. En del av dem har mycket kolsyra, andra lite men det är kanske inte så konstigt. Mera underligt tycker jag att det är hur mycket spritigheten varierar. En del av dem är, precis som denna, mjuka, sammetslena och underbara öl, presenterar en komplex, maltig smakbild med mycket vinösa toner och torkade frukter. Andra är mera spritiga och lite enformigare.

3 reaktioner på ”Traquair House Ale och lite tilltugg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s