Ingen rast, ingen ro! På fredag smäller det igen

Man skulle kunna tro att med 24 stycken nya öl i källaren så hoppar jag över fredagens släpp men icke sa Nicke. Det är helt enkelt för intressanta öl som kommer. Dyrt kommer det också att bli. Men ska man hänga med i toppen så gäller det att satsa. Ingen minns en fegis. Det har jag fått hört hela slutet av förra veckan.

Fuller’s Imperial IPA på mäktiga 10,5% är ytterligare en spik i deras nybygge som modernt, anpassat och konsumentflexibelt bryggeri. Inte så att de kommer gå ifrån London Pride men det gäller att attrahera öldrickare som gärna prövar nytt hela tiden. Genererar inte de stora inkomsterna men skapar en aura kring bryggeriet. Roligt att se tycker jag. Fuller’s 170-årsöl var en fin sak på 7% där humlen relativt försiktigt tittade fram om man jämför med west coast IPAs. Ska bli spännande att få se hur långt de har gått denna gången.

Hawkshead är ett helt nytt bryggeri för mig. De har tillsammans med Cigar City (Amerikaner) gjort en Tiramisu Imperial Stout. Jag känner mig lite bränd på efterrättsöl efter de två mörka glassölen från Buxton men varför inte? 55 kr för en 33 cl flaska är kanske i överkant men priset avskräcker inte helt från köp.

Tredje brittiska ölen i släppet är Tepache från The Wild Beer Co. Storflaska, 75 cl. Vet inte vad man ska förvänta sig här. Jag klipper från Wikipedia ”Tepache är en mexikansk jäst dryck, vanligen tillverkad av ananas som jäst i vatten med råsocker från sockerrör (sp. piloncillo). Ordet kommer dock från nahuatls tepiatl med betydelsen majsdryck. Ofta är drycken smaksatt med citron eller annan citrusfrukt och har låg alkoholhalt.Tepache används även för mäsk i allmänhet och agavemäsk för tillverkning av tequila eller mescal i synnerhet.”
Nyanserad, kryddig, något syrlig smak med inslag av ingefära, kardemumma, pomerans, kryddnejlika, ananas och citrus.” så lyder Systembolagets omdöme. 95 kr rakt i sjön eller mera riktning uppåt, den som prövar får se. Ingen minns ju en fegis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s