Midnight Sun och Wetherspoon Real Ale festival

För några år sedan snubblade jag över reklam för Wetherspoons årliga Real Ale-festival på hösten. Jag var aningen för tidigt för att avsmaka några av brygderna men det såg väldigt ambitiöst ut. Något år senare blev jag lite besviken, det var liksom ingen festival över det hela. Det var bara andra sorter för mig och jag var inte så imponerad. Nu har jag svängt över, om inte så långt som att bli imponerad, så jag är glad över att vi kommer vara i London när festivalen är igång.

Wetherspoon ska man besöka av två skäl brukar jag säga. 1) billigt käk och 2) god öl, minst någon/några roliga saker hela tiden på alla pubarna. Vissa har mera fokus på nytt och roligt medan andra har mindre men det finns alltid något.

Festivalen som så har kanske inte så mycket information att bjuda på, inget ”meet the brewer” eller ens ”meet the saleguys neighbours aunt” men det gör inget för det handlar mest om att Wetherspoon drar ihop en väldig massa bra öl och ser till att sprida dessa.

Dessutom har man en roligt koncept att man i samarbete med Adnams, Caledonia och andra stora bryggare (stora=stor kapacitet) bjuder över internationella bryggare att brygga unika, tillfälliga öl som bara är tänkta för festivalen. I år har Jessica Heidrich varit över i Faversham hos Shepherd Neame och bryggt en öl. Jessica Heidrich has travelled to Shepherd Neame brewery, in Kent, to brew this golden beer especially for this Wetherspoon real-ale festival. Aromas of tropical fruit lead to fruity flavours and a moderate bitterness, with the addition of oats and wheat helping to create a smooth mouthfeel throughout. Hops”

Får se om vi inte kan hitta den när vi är över. Det brukar kunna bli en eller två måltider på pubarnas McDonald’s

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s