London Pale Ale

Näst mest aktiva bloggaren de senaste fyra veckorna på Facebookgruppen Ölbloggare i Sverige, det får man försöka leva upp till. Dags att skriva något om en av de öl som slank igenom nålsögat och fick komma in i hyllvärmen och det fasta sortimentet den 1 september. Meantime London Pale Ale! Meantime var när de kom ett väldigt spännande bryggeri. God öl men inte minst så ville de berätta en historia om sina öl. Jg har letat men hittar inte de fina pdf-dokument som de hade skapat om gamla öltyper på sin hemsida. Minns att de berättade en spännande historia om Porter som jag sög i mig som kunskapshungrande ölnörd i varande.

Där ifrån så har ölvärlden i stort och inte minst ölLondon kommit ifatt Meantime och även om deras öl fortfarande är välgjorda så hamnar de idag mera i något slags mittfåra. Pale Alen är inget undantag. Inte extrem, långt där ifrån och läser man deras egna beskrivning så kan man lätt tro att det är en öl överlastad med frisk, citrusbehängd humlearom. Jag hade vanan trogen köpt hem två flaskor men i ärlighetens namn kanske jag ska säga att den första slank ner till maten nästan helt obemärkt. God öl med mera humlebeska och smak än väntat var allt som registrerades i skallen på mig.

Meantime London Pale Ale, Karlströms MaltRikligt skum och djupt kopparfärgad är utseendet. Riktigt förföriskt blank öl som säkerligen ser kanonvacker ut när man sitter i solskenet med Themsen bara några hundra meter ifrån sig. Frisk humlearom men som drar mera mot det jordiga hållet än sommarcitrus. Gräsighet, karamellmalt, lite apelsinmarmelad och lite citrus också som kryper fram.

Maltig, lätt crispig smak. Smörkolatoner, lite lägre beska men eftersmaken så kommer beskan med mera kraft. Hög kolsyrenivå, medium kropp.

En törstsläckande öl, lite mera humlefokus än det andra något större, något äldre bryggeriet i London och deras London Pride. Två öl som annars mycket väl skulle kunna konkurrera om oss svenskars gunst som populäraste Londonölen på Systembolaget. Om det inte vore för Fuller’s ESB och Fuller’s IPA då. God öl, kan tänka mig att dricka den igen men som vanligt, det finns så många andra öl att pröva.

En reaktion på ”London Pale Ale

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s