Dragon’s Milk Bourbon Barrel Stout

Vi skriver den 8:e juni i kalendern och just 2017 så råkar det vara en torsdagskväll. Alltså är det dags för en torsdagsporter. Det finns viiserligen några brittiska kvar i källaren men nu slumpade det sig så att det blev en amerikansk öl. Frågan är ju om en sådan här öl hör hemma på den här bloggen. New Holland är ganska långt ifrån de brittiska öarna även om det säkerligen finns en bryggare där från Kildare eller Lincoln eller liknande. Fast huvudanledningen var nog att jag ville rensa ut lite bland alla öl. Ganska rättfram arom med vanilja, lite choklad men ingen kaffeton direkt. Ekfatstonerna är närvarande men inte dominanta. Inget är dominant.

Detta var en förvånansvärt lättdrucken öl trots sina 11,0%. Medium till tunn kropp, jag undrar lite över hur länge den har legat på fat och hur ölen var innan, en sådan här öl bör ha varit ganska tung. Jag hittade att den har 120 dagar i fat men det säger inte allt, mycket beror på vilken kondition fatet är i antar jag men hur som så blev det en rätt tunn öl.
I eftersmaken börjar det hända saker kaffetonerna kommer, mera kraft, lite beska också. Mera vaniljtoner men det blandas upp med toner av röda bär. Och man får lite mera karaktär och kraft.

Nja, här hade jag väntat mig mera. 11,0% då behöver ölen vara mer än bara lättdrucken för att jag ska gå igång. Istället sitter jag och funderar på vad jag hade hoppats på. Stor kropp är en grej, en mäktig pjäs som förflyttar mig till brasan och inte till förfesten.

Häller upp i glaset

En reaktion på ”Dragon’s Milk Bourbon Barrel Stout

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s