Lambeth Walk – By The Horns

Vilka minnen den här ölen ger mig. Vi kan direkt konstatera att den har passerat sitt bäst föredatum. Lite låg kolsyra, lite platt, en smula småtråkig faktiskt. Detta är inte alls som Carnegie porter att det blir bättre med åren. Mjukheten som fanns i den som färsk är du lika rolig som en heltäckningsmatta som har suttit i ett badrum i 23 år. Nötigheten är utkonkurrerad av bäriga toner. Lite trevligt i sig men jag saknar choklad och viniösa toner. Bäst-före-datumet var februari 2014. Många öl klarar av detta men inte denna alltså.

Jag hittade flaskan i källaren när jag rensade upp lite, flyttad runt på flaskor. Jag har en till öl från By The Horns, en som troligen inte är bättre men som jag inte har smakat alls. En underbar flaska som jag fick på bryggeriet. De hade precis buteljerat upp sin, vad jag tror var deras första bryggning av imperial stout. Det är en stor och bullig flaska så bara flaskan är en upplevelse. Den är en av dessa öl jag har som sorgligt nog har förfelat sin uppgift, d.v.s. den är inte urdrucken. (Länk till bryggeriet)
Om jag återgår till Lambeth Walk så gled den ner i alla fall. Visserligen något av en skugga från sitt forna jag men fortfarande okej öl. Enligt Systembolagets hemsida så finns ölen att beställa och det är ett företag som heter Veritabel Vin AB som står som leverantör. En googling på det namnet ger ingen större ledning. Synd att det är 24 öl i ett kolli. Lite väl många för att få ihop ens till ett samköp. Spendrup har/har haft bryggeriet i sin London Callingsatsning men jag vet inte om det bara är rester kvar för det är bara två sorter, Samba King och Sour to the People, som finns i deras portfölj. Fast de har kanske ”fördelat” öltyperna på sina tre Londonbryggerier. Fourpure har IPA och Pale Ale, Crate bidrar med stout och By The Horns med lite uddare stilar i en Berline Weisse och Råg Blonde Ale.

By The Horns, Imperial Stout, Ölflaskor, London, Karlströms Malt

2 reaktioner på ”Lambeth Walk – By The Horns

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s