The Kernel Tabel Beer – Sticklebract

The Kernel, Table Beer, Upphäld, Karlströms MaltEn öl som har lite mindre kropp, inte allt för ofta det skrivs som något positivt. Ibland kommer tillägget, vad kan man förvänta sig av en så pass lågalkoholig öl? Jag hör absolut till dem som ofta tänker i dessa banor. Med The Kernels Tabel Beer så kändes det lite tvärt om, fast inte fullt ut. Den tunna kroppen störde i alla fall inte. Inte heller beskan som likt deras andra öl är tilltagen. Det här med humlen är ju en kul grej hos The Kernel. Att de ständigt och hela tiden varierar. Jag undrar hur ofta de återbrygger. Jag menar, nog måste de kunna hitta sina favoriter, eller?
När det gäller minnet så kan det givetvis svika men jag kan inte säga att jag har upplevt allt för stora skillnader någon gång på deras Tabelbeer. Vi pratar frisk, skön arom men inslag av lätta fruktiga toner, inga tunga estrar från jäsningen utan primärt från humlen. Det borde finnas varianter med tropiska frukter men jag minns bara citrus, grape, tall (okej, knappast en frukt men…)

Denna tappningen hade citrus, krusbär och lite tall i aromen. Smaken domineras av beskan men det finns en maltig ryggrad som ger ölen stadga. Känns inte alls svårdrucken, mjuk munkänsla, mjuk kolsyra och lagom syrlighet för att göra den intressant men inte alls som någon suröl.

Väl utjäst öl med en stigande beska i eftersmaken. Session IPA innan dessa fanns kanske? Tabel Beer säger väl precis vad användningsområdet är? En Femliterskagge av den här på bordet, det vore något.

En reaktion på ”The Kernel Tabel Beer – Sticklebract

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s