Matlagning med öl i grytan och kocken

The Kernel, Table Beer, Karlströms MaltUnderbar dag att få cykla hem från jobbet från. Jag har längtat hela dagen faktiskt, inte för att slippa jobbet eller för att komma hem till matlagningen utan för själva cykelturen. Det har nämligen blåst riktigt mycket idag och detta var en av de få dagarna som det är medvind hem på ett år. Swisch, swosch och full fart hemåt.
Den sköna stämningen på cykeln fick mig att plocka fram en öl för matlagningen. Potatis och löksoppan skulle få en liten ansiktslyftning. Med någon deciliter öl i grytan så blir soppan mustigare, spänstigare och humliga toner som kunde lyfta fram grönsakssmaken hos potatis. Kanske lite maltsötma också. Mitt val föll nu på en öl som kanske inte riktigt gör sig rättvisa när det gäller maltsötma. The Kernels Tablebeer är en underbar öl som jag har druckit flera gånger innan och som jag plockade med mig hem en flaska från London av. Det var också den enda halvlitersflaskan som jag kunde tänka mig att öppna idag. Halvliter var viktigt, en knappt deciliter till soppan och ett rejält glas till kocken. Att det dessutom var en 3% öl och att man hade använt en för mig okänd humlesort gjorde det hela ännu bättre.

The Kernel, Tablebeer, potatis och lök, humle, Karlströms MaltSoppan blev god, beskan slog inte alls igenom. Maltsötman kom fram även om den hade kunnat varit lite mera av den. Humlen lät spännande från början. Nya Zeeländsk, högalphasort med toner av citrus och tall. Helt vanlig humle nu för tiden alltså. Jag kan inte säga att jag är jumleexperten, jag kan troligen inte identifiera en enda humlesort bara på aromen men det här luktade modern öl. Varken mer eller mindre och det är nog precis vad bryggaren har önskat. Spot on alltså. Kul att jag har lärt mig namnet på ytterligare en sort. Hur var ölen? Jodå, den var slut innan maten skulle serveras så den fick klart godkänt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s