Throwback Thursday och Portertorsdag i samma öl

Sitter här på torsdagskvällen med en öl som jag har druckit många gånger innan. Det är inte så väldigt många öl jag kan skriva det om för återköp är inte min starkast gren. St Peter’s Cream Stout är hur som en öl som hittar vägen till min ölkällare med jämna mellanrum. Jag tror den har funnits på bolaget i närmare 15 år.

Här har vi en välgjord stout på 6,5% som luktar och smakar riktigt mycket. Kraftig, vacker och underbar. Trevlig öl alltså. Godast smakar den antingen på Old Jerusalem Tavern eller ute på landsbygden i Suffolk. Helst på The Star Inn, den bästa puben i Suffolk men vänta nu? Det är ju en Adnams pub precis som de flesta i östra Suffolk så det är inte helt lätt att hitta en pub med Creamstouten på fat. Bäst att njuta av den här hemma.

Detta är som sagt en vacker öl, svart färg med fint skum. Rostade korn, choklad och liten skvätt jordig humle i aromen. Det kommer lite sötma och fudge efter ett tag och en touch lakrits. Mjuk, fyllig öl med mjuk kolsyra. Smaken är fruktigare än aromen men i övrigt kommer samma tema igen. Skön avslutning med lite mera chokladighet och mindre lakrits. Skål på er, det var trots allt Portertorsdag för en halvtimme sedan.
St Peters Cream Stout, Karlströms Malt

Annonser

2 reaktioner på ”Throwback Thursday och Portertorsdag i samma öl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s