Vad kommer på Systembolaget i Maj?

Sköna maj är lika välkommet i år som alltid, kanske lite mera just detta året med det klassiska aprilväder vi har haft. Lite gott att värma sig med under maj månad kan nog behövas likväl som något svalkande. Här är vad vi har att se fram emot.
Vi börjar med 5 maj. Då gäller det att vara på hugget gissar jag. För även om de är hutlöst dyra och det finns 6000 flaskor av varje så skulle jag gissa att i alla fall två av dem snabbt slinker iväg. Två stycken glassöl från Omnipollo som är bryggda av Buxton. Orginal Texas Pecan Ice Cream Porter (64 kr för 33 cl ger ett literpris på 193,94 kr/liter) känns som en öl som kommer likna Wild Beers Millionaire. Den här är på mäktiga 10%. Nära nog dubbelt så stark, ska bli spännande att se om det levererar där efter. Med så mycket alkohol/maltmängd att laborera med hoppas man det. Den andra Buxtonölen är Original Rocky Road Ice Cream Porter, samma pris, samma alkoholhalt men med cacao istället för vanilj som komplement till mjölksockret.
Svindyr kan man tycka att BrewDogs Abstrakt 21 också var. Om man hoppade den av den anledningen så kommer det en ny BrewDog-öl i betydligt lägre prisklass. Semi Skimmed Occulist är också en söt stout och den beskrivs av BryggHunden själva i termen milkshake. Känner mig lite tveksam över sådana liknelser men sweet stout är något jag brukar gilla. Så, det får bli ett köp.
Malt, maltkvarn, Nya Victoria, Karlströms Malt, stout

Dessutom kommer det några riktigt klassiska öl i detta släppet. Öl som jag längtar efter och som jag bara inte kan låta bli att tipsa om. Einbecker Mai-Ur-Bock, förädiskt lättdrucken och underbar, den mera nishade Alaskan Smoked Porter samt måsteölen från Grebbestad, Bohuslän. Ölen som ölbryggarsverige borde vara kända för världen runt. Lunator, en dubbelbock som smakar gudomligt och som har all kringhistoria som en legendarisk öl ska ha. Bryggs vid årets första fullmåne! Jag kommer aldrig försöka ta reda på om den är snabb.

Den 19 maj kommer det ytterligare två brittiska öl. Vi fortsätter med Buxtonöl men denna gången utan Omnipollos medverkan. Buxton Myrcia Session IPA, en 4% öl som bolaget yppenbarligen tror mycket på. Över 15000 flaskor har beställts, lagom till sommarvärmen kanske.
Den andra ölen den 19 maj är Thornbridge som gör comeback i Systembolagets listor. Ny importör i Bier & Co Sweden AB som också släpper en handfull öl i beställningssortimentet redan den 2 maj. Kollikrav tyvärr men bara 12 flaskor per kolli så man behöver inte vara allt för många för att dela på dem. MangoHalcyon Fruity Imperial IPA kommer vi alltså att kunna köpa styckvis under en kortare period. Undrar när Jaipur kommer igen.Thornbridge märke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s