Belhaven Intergalatic Lager – omtestning av Craft Beer glaset

Belhaven Intergalatic, skillnaden på två glas, Karlströms MaltJag tänkte att jag skulle ge Craft Lagerglasen en chans till. Kolla skummet som blev och då var det så att jag hällde upp i båda glasen samtidigt i princip. Först i det vänstra glaset faktiskt. Skummet byggdes upp bra men dog fullständigt å inget hängde kvar? Lätt att tro att det är glaset som gör det men det handlar givetvis om dålig diskning, kanske har något av barnen druckit mjölk i glaset också. Men jag har kollat en gång till och glaset är faktiskt bra för att bygga upp och behålla skum men det finns det flera som är. Glaset kändes inte lika vältbenäget denna gången så det kanske är en känsla som till slut går över men hur blir då glaset att använda för kompisar? Ska liksom hålla koll på vilka som har druckit ur det tidigare? Nja, ingen bra grej.

Över till ölen istället som är en bra lager öl å så skulle man kunna sluta beskrivningen där. Medium kolsyra, medium kropp, medium till låg beska, neutral arom med tydliga drag av malt och humle och ett rätt… högt pris, eller? 17,90 kr för en öl som känns lite mainstream. Det finns många liknande öl för både en och två eller fyra kronor billigare som känns jämbördiga fast det spelar kanske ingen större roll.

Så, lite mera utförligt. Ett schysst skum, gyllenegul i färgen. Maltiga aromer. Lite kåda kanske, snarare trä alltså än säd, lite spännande. Kakig. Citrus och maltighet i smaken. Inte någon större beska. Sötman kommer fram i smaken. Eftersmaken kommer inte med något nytt.
Summering: Okej öl, på gränsen mot tråkig.

En reaktion på ”Belhaven Intergalatic Lager – omtestning av Craft Beer glaset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s