Hammerton – Ett nytt bryggeri med gamla anor

Hmmerton Brewery, utsidan, London, Karlströms MaltNär man drar igång ett bryggeri från skratch så kan man verkligen göra det från början eller man kan knyta an till historien. Om man väljer att knyta an till historien så kan man göra det med mer eller mindre äkthet. Nya Victoria t.ex. har inte mycket mer gemensamt med det ursprungliga Victoria än namnet. Möjligen också disponentens kärlek till sitt bryggeri.
Hammerton var ett bryggeri som startade 1868 men som sedan lade ner på 50-talet. 2014 bestämde sig en av ättlingarna, Lee Hammerton, att återigen starta bryggeri. Hammerton är nu det första bryggeriet i Islington på cirka 80 år.
Det är lätt att hitta till bryggeriet. Man tar Overgrounden till Caledonian Road & Barnsbury. Direkt utanför stationen svänger man in på industriområdet och där ligger bryggeriet. Sista fredagen och lördagen i varje månad har man bryggeritappen öppen och det kan mycket väl vara värt ett besök för den ölfrälste.

Hammerton, tapbaren, på lagret, London, Karlströms MaltMan har varit i drift sedan 2014 och har redan en årsproduction på 350 000 liter. Mest brygger man N1 (Pale Ale) och N7 (IPA). Två av de två-tre bryggningarna är någon av dessa två varianter. Ibland två av dem. Därför har man inte fått så mycket möjligheter till de övriga brygderna man utvecklar. Regelbundet brygger man t.ex. sin ostronstout vilket Hammerton Brewery enligt Gavin, som visade mig runt, var först med att brygga. Deras N7.7, en starkare version av N7 som skruvar upp den till en DubbleIPA. Man har nyligen stegat upp till att brygga en gång till i veckan och detta genom att pressa tiden från bryggning till förpackning. Det som ska i cask och kegs ordnas på bryggeriet medan viss buteljering sker i Hampshire. På detta viset kan man komma upp i runda tal 500 000 liter per år. Inte illa när man är så här trångbodd eller med tanke på att de inte är fler än 7 personer som arbetar på bryggeriet.

Daniel gräver ut draven, Hammerton, Karlströms Malt

En reaktion på ”Hammerton – Ett nytt bryggeri med gamla anor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s