Ett London i förändring

London, HPNästa vecka drar vi iväg till London. Karlströms Malts första resa på tre och ett halvt år. Givetvis kommer det bli hur kul som helst. Det är ett familjärt återseende samtidigt som det är ett helt nytt London som ska besökas. Det tar sig uttryck på flera olika vis

– bryggerierna är flera, större (och bättre) Det är nog bara Fullers som inte har mångdubblat sin produktion och det är ju inte så konstigt. Fast även de har ändrat sig. Montana Red, ofiltrerad London Pride är två tydliga exempel på att de hänger på utvecklingen. Själva skulle de kanske vilja beskriva att de leder den men det är att ta i. Fast de lyssnar, spanar och suger åt sig. Allt ifrån sin position högt upp på traditionens berg.

– Många nya pubar med hantverksöl (vad nu det är) som inriktning. Det bara väller fram av dem. Craft Beer Co är inte själva. Faktum är att de har börjat söka sig utanför London för att hitta en nisch med lite mindre konkurrens. Spännande utveckling med Antics många pubar och Barworks något färre.

– The Beer Mile är numera typ dubbelt för lång. The kernel, Partizan och Brew By Number har kompletterats med Fourpure Brewing (De kom egentligen 2013 men jag missade dem), Bullfinch Brewery, Southwark Brewing Company och Anspach & Hobsday. Dessutom finns The Bottle Shop på milen också. Gör sketa sköj, förrutom att The Kernel inte serverar öl längre.

Så nog är det ett annorlunda London. Kan bara konstatera att ”Den som är trött på London, är trött på livet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s