Doheny&Nesbitt – pubförslag för Dublinresenärer

dohenynesbitt-dublin-karlstroms-maltDet finns absolut fler ställen än London att åka till. Dublin är ett exempel och då kan det vara kul att ha lite pubförslag även där. På Baggot Street (vaknade några Tolkienvänner till här, eller?) i centrala Dublin så ligger en underbart inredd pub som har bevarat både sin charm och sitt historiska arv samtidigt som man har utvecklat den moderna touchen.

dohenynesbitt-plocktallrik-dublin-karlstroms-maltHela puben är fylld av atmosfär, allt från sina Guinnesspumpar till de två main snugs som finns i varsin ände av de två barerna som servar gästerna. Snugs är små bås där man kan mysa undan om man är ung och kär eller röja runt om man är barnfamilj. Byggnaden är från, jag kommer inte ihåg hur länge som helst men det har varit pub här sedan mittan av 1800-talet. På bakre väggen så står det Connolly (Ursprungligen O’Connors) ovanför spegeln och har så gjort trots ägarbyten. Namnet Doheny&Nesbitt kommer från de näst senaste ägarna. Ned och Tom som dessa Tipperarykillar hette sålde vidare till dagens ägare bröderna Tom and Paul Mangan.
Vad är det som förutom en gammaldags inredning och indelning av puben lockar? Kanske TV-apparaterna även om jag själv är väldigt tveksam till dessa fokustjuvar. Nopp, kunnig personal, trevligt bemötande, okej öl (mer än så får man inte som betyg här men om man börjar här så hittar man en hel del nyheter för en ölälskare) och riktgit fin pubmat. Mjuk, välbakad, färsk fish ‘n’ chips, goda hamburgare på högrev eller en mastig plocktallrik. Bara att välja plus att de hade soppa. Barn är välkomna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s