Hello My Name is Ingrid

And my name is Karlström, Uffe Karlström.
Cloudberrys, hjortron i en öl. Kan det bli mera spännande? Jag tror inte det. Sedan ångesten? BrewDog OCH en DIPA. Kommer jag att palla den? Bara en sak att göra, sätt igång. Och att få göra det innan maten medan man rultar runt i sitt kök som börjar anta lite julkänsla. Då måste ju hjortron bli perfekt som balans. Hjortron är knappast jul för mig.

IPA – India Pale Ale, en öltyp som verkligen ändrat utseende och karaktär de senaste åren även om jag med en dåres envishet fortsätter att speca Amerikansk IPA och räknar de klassiska engelska iporna som orginalet och det riktiga. Jag vet att jag sällar mig till en minoritet nu mera.
hello-my-name-is-ingrid-brewdog-karlstroms-maltHur som, vad är då en dubbelIPA? En överhumlad Barley Wine eller en IPA med dubbelt allt? Ganska ofta upplever jag att ölen känns som det tidigare (ähh sluta nu, jag dricker inte sånt här tillräckligt ofta för att uttala mig men det är en känsla jag har, ta den för vad ni vill). Alltså en överhumlad BW men när det är som bäst så kommer det snarare en krispig öl med maltig kropp, en tydlig humling utan att springa iväg fast dubbelt av allt. Så är det den här gången. En typisk BrewDogöl, jag tycker mig hitta mycket Punk IPA i den. Apelsin, humlejos, marmelad (mer om detta imorgon) i aromen. Stor kropp men fortfarande en krispig grund i ölen. Hög drickbarhet trotts sina väl dålda 8,2%. Jag hittar inga hjortron men färgen är hjortron. Riktigt häftig färg faktiskt. Synd bara att skummet dö bort helt. Med en vit skumkrona så ser den underbar ut.
Okej, nu har vi en oerhörd hyllning till en öl, en humlig ö! Vad har hänt, har fan blivit religös på gamla dar? Nja, knappast. Hur bra jag nu tycker att denna är och även fast hela slinker ner i strupen och slasken blir utan så är det inte en öl jag tar två glas av. Ett glas räcker hela kvällen för mig men det är inte svårt att hitta kvalitéerna i den och samtidigt visar den upp bristerna hos andra liknande öl. Balansen i en sådan här öl är A och O och lite till faktiskt. Jag tror att det kanske är något lättare balansgång när man går upp till 8,2% än nere vid 4,5-5,5% men det vet jag inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s