Trolltunga, fantastiskt god öl

När man är lite långsam som jag har varit dryga månaden nu så hamnar man i ett virituellt ölvaccum. Att dricka en öl som man har läst en del om på sociala medier och sett någon enstaka recension på innebär förväntningar. I Trolltungas fall så var det klart delade förväntningar. Hyllad av några men verkligen totalsågade av andra.

Förväntningar kan vara bra och de kan vara dåliga och ibland kommer de otroligt på skam. Som denna gången. Detta var en helt oroligt god öl just i det ögonblicket, vid det tillfället i den sinnesstämningen. Den dämpades dock rejält när jag insåg att detta är en samarbetsbrygd mellan Buxton och Lervig och samarbetsbrygder brukar inte upprepas. En snabb titt på Systembolagets hemsida visar at det bara finns enstaka flaskor kvar vilket normalt betyder att det inte finns någon flaska kvar alls.

Detta var en kompott av syra, beska, fruktighet och lättdrucken öl. Gyllenegul färg, opaque med vitt skum. Aromen fylls av fruktighet i största allmänhet och citron i dominans. Humle blandas in i det hela, lite grapefrukt, mera citron. Riktigt underbar arom.
Medium kropp med tillbakahållen kolsyra. Syrlig såklart men med sötma från malten. Jag letar efter rena krusbärstoner men hittar dem inte riktigt. Melon där emot och exotiska frukter fast mest av allt syrliga smaker i många olika nyansskillnader.

Eftersmkaen är väldigt syrlig och nu kommer krusbären, så där som de smakar när man tar dem någon vecka för tidigt för att vara riktigt mogna.

Sorry, ingen bild idag.

3 reaktioner till “Trolltunga, fantastiskt god öl

  1. Jag håller med dig att det är en fantastiskt god och läskande öl.
    Mina associationer går till syrligt gelégodis som jag är ett stort fan av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s