Lewes, varför det är en intressant stad för oss ölintresserade

Om man ska åka någonstans i England och är ölintresserad så är givetvis transporten en sak att fundera över. Jag vet att en och annan cyklar sig runt i Franken, Tyskland och jag vet inte hur trafik och vägar är där men i England så är det där med vänstertrafik för många ett skrämmande kapitel. Själv har jag inget mot att köra bil men cykla, nja, inte över allt i alla fall. Många små vägar, utan vägren och höga stenmurar.
Då passar London väldigt bra som resmål eftersom man kan åka buss, tunnelbana, båt o.s.v. Fast vill man ut på landet så är London lite för Londonish så att säga. Antingen får man då hyra bil eller så kan man pussla ihop ett slags mellanting och det är då Lewes kommer in i bilden. Lewes med sina dryga 17000 invånare är en lite sömning småstad med massor av charm. Ett slott och ruiner av ett kloster. En gammal stadsdel med gamla hus med timmrade hus. Pitoreskt så det förslår. Jag tror det i alla fall, jag har aldrig varit där men jag skulle gärna åka dit. (Här är en som har)

Det finns tre bryggerier i närheten. Dels det traditionella bryggeriet Harvey’s inne i stan, dels det mera moderna Burning Sky bara typ 3 km utanför och Turners, ett litet gårdsbryggeri på liknande avstånd. Tre bryggerier som man kan klara av att besöka utan allt för mycket logistik.
Dessutom är Lewes världens centrum för oss Toad in the Hole (lite youtube)spelare. VM lär hållas här varje år. Vad mera kan man begära av en resa till England?

5 reaktioner till “Lewes, varför det är en intressant stad för oss ölintresserade

  1. Gullar din blogg skarpt och nu med den engelska inriktningen så har den prio ett på blogg läsa det
    Keep up the Good work!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s