Traquair Jacobite Ale

Traquair Jacobite Ale, Karlströms Malt
En mörk bild av en mörk öl, en mörk dag i en mörk tid.

I helgen var jag på shoppingrunda med frun och några vänner. Shopping, shopping och åter shopping men vid fyra var jag och en till i sällskapet nöjd och vi smet in på Bishop Arm’s Hamngatan. Givetvis tittade jag efter brittiska öl men bortsätt från självskrivna Fuller’s och Spitfire så fanns det inte mycket. Några flaskor Lambeth Walk, By The Horn och Traquair House ale samt den som jag valde, Jacobite Ale, var det ända. Inte en Siren, The Kernel, Partizan, St Austell, Marble, Brixton eller vad som. Förvånande men jag undrar om inte pris skulle kunna vara en anledning.
Jacobite Ale

Detta är en kraftig öl med massvis av kraft. Inte helt lätt och kanske inte helt rätt för en törstig shoppare men ack så god. Just den här var 2014 och den hade gärna fått varit kvar i flaskan ytterligare några månader. Det finns en otämjd kraft som behöver lite tid för att komma till harmoni.
Mycket sötma inledningsvis men skönt balanserad beska mot eftersmaken. Torkade frukter men även alkohol. Även choklad, rostade toner men inte riktigt brända. Lakrits finns också, lite gräsighet och klassisk viniösa toner.

Annonser

En reaktion på ”Traquair Jacobite Ale

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s