Den lille motståndsmannen håller mig sällskap

Partizan, utsidanJag sitter vid brasan och väntar ut ugnen i köket. I den finns 12 liter glas som i övermorgon ska fyllas med öl. Jag borde säkerligen göra något mera nyttigt för husets räkning men istället tar jag fram en god öl som belöning/uppmuntran. Valet faller på Partizan Stout. Enligt Andy är det hög tid att hinka i sig denna ölen för han har satt bäst före datumet till februari i år och jag är inte sen att följa uppmaningen även om det sker med lite bävan i halsen. Kommer det mera Partizanöl till Sverige, jag har ikväll slängt iväg en förfrågan till The Five Finest om de har några flaskor kvar för att rädda mig. För även om Portersteken ikväll bloggade att det rinner små reniler Partizanöl in i landet så lär det inte hamna allt för många liter i Falköping.
Jag har skrivit om ölen innan men inte riktigt recenserat den, här kommer den igen alltså.
Utseende: Svart, mycket svårt att se igenom. Stort skum som dock försvinner fort. Färgen på skummet är svagt mörkt.
Arom: Sötma, lakrits, kaffe, mochatårta (typ kaffet och sötman ihop gissar jag)
Smak: Sötma blandas med choklad och en värmande känsla. Den känns lätt i smakerna men har mera av en medium/tung kropp och vore det inte för att jag vill att den ska räcka länge här framför brasan så hade jag lätt kunnat tömma den i sex, sju klunkar. Lite ljusare chokladtoner i smaken jämfört med vad aromen skvallrade om men komplexiteten svarar lätt upp till förväntningarna. Låg kolsyra vilket tilltalar mig. Eftersmaken är det som har förändrat sig mest markant, eller om det är minnet som sviker, under året den har stått i min källare. Den är betydligt kortare och mildare nu vilket höjer känslan av en lättdrucken och välbalanserad öl. Egentligen vet jag bara ett fel med den, jag pallar bara en öl en tisdagkväll som denna. Så nu med en kvart kvar innan jag kan stänga av ugnen så lutar jag mig tillbaka, tittar in i brasan och njuter.

Mörka öl
10 poäng
Partizan Stout (Partizan Brewing)
London Porter (Fuller’s)
Dark Island Reserve (Orkney Brewery)
9 poäng
Thornbridge Imperial Raspberry Stout (Thornbridge)
Lump of Coal (Ridgeway)
Camden vs Odell (Camden Town)
Broken Dream (Siren)
8 poäng
Silver Pig (Ramsbury)
6 poäng
Fraoch 22 (Williams Bros)
P.s.
Jag klarade visst av en till och jag klämde portern som fanns i källaren också. Underbara öl båda två men stouten var godast ikväll.

 

En reaktion till “Den lille motståndsmannen håller mig sällskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s