Local beer, lokala öl, localbier.com

Kanske en enklare definition men idag ska vi inte fastna i det träsket, lokal öl, microöl, hantverksöl… kalla det vad ni vill. Vi vet liksom vad vi menar. Icke-Sofieroöl helt enkelt. Jag fick ett e-brev i morse från någon/några som har dragit igång ett projekt för att samla information om bra lokala ölhak, bryggerier och affärer. Jag antar att denna funktionen finns på ratebeer och beeradvocate o.s.v. Själv är jag ganska dålig på att använda dessa källor. Hur gör ni för att snoka rätt på info när ni ska på semester eller jobbresor. Själv ska jag till Malaga i oktober och ska givetvis leta efter lite ölställen och skulle gärna vilja höra vad ni skulle använda.

Åter till localbier.com de har en spansk prägel så i fallet Malaga är de nog utmärkta medan en sökning på Göteborg bara ger Beerblioteket som svar vilket knappast känns fullständigt. Ska man lägga ner tiden och utöka informationen här eller är det bättre med någon annan sajt? De har även några intervjuer med bryggare på sin youtubekanal och till min stora glädje är det fyra Londonbryggare. Klicka på länkarna för att se filmerna.

Truman’s – intervju med Ben, Sandro och James. Ben är en riktigt trevlig prick även om han ger ett otroligt drygt intryck på filmen.

By The Horns – här är det den slätkammade Alex Bull som intervjuas. Visst ser han ut att passa bättre bakom ett skrivbord i City än i ett bryggeri i södra London.

The Kernel – Evin O’Riordain är alltid en upplevelse. Tänk att han som sa att han aldrig skulle sälja öl utanför London numera ”exporterar” 25% utanför M25-an

Sambrook’s – Jaime Clowes, ny bekanskap för mig och den absolut kortaste intervjuen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s