Little Valley Stoodley Stout och hur man kan förbättra sin köttfärs

Köttfärs och StudleyJag brukar ofta laga mat med köttfärs. Köttfärssås, tacos, köttfärslimpa och inte minst köttfärsbiffar i olika former. Mina barn gillar det bäst om jag bara plattar till dem och sedan kryddar dem med salt och peppar. Själv tycker jag att det blir lite för torftigt så istället brukar jag göra några olika varianter. Den här gången tillsatte jag några centiliter stout. Valet föll på Stoodley Stout från Little Valley Brewery. Dessutom lite kryddor och en bit spansk hårdost. Att bara blanda till färsen och sedan forma en plätt som jag sedan viker runt ostbiten och steker stekpannan försiktigt. Det absolut bästa med att steka färsbiffar med en skvätt öl i är att det sedan blir 2½ dl öl kvar att dricka upp till maten.

Little Valley Stoodley Stout
Brunsvart i färgen med medium skum som har drag mot cappusiono. Rostade söta toner, maltigt och fruktigt. Röda frukter är ju ett favoritbegrepp sedan den stora ölresan men här passar det som hand i hansken. För att fortsätta det enkla rättframma ölspråket, detta luktar helt enkelt stout. Krämig munkänsla, enkel och okomplicerad öl med skön krämig munkänsla. De rostade kaffetonerna ger oss en schysst stout. 8 poäng. Ingen höjdare men en mycket bra öl.

Mörka öl
10 poäng
London Porter (Fuller’s)
Dark Island Reserve (Orkney Brewery)

9 poäng
Thornbridge Imperial Raspberry Stout (Thornbridge)
Lump of Coal (Ridgeway)
Camden vs Odell (Camden Town)
Broken Dream (Siren)

8 poäng
Stoodley Stout (Little Valley)
Silver Pig (Ramsbury)

6 poäng
Fraoch 22 (Williams Bros)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s