Cape Ann Brewery

1214422008_8846cape_ann_logoJag kommer troligen inte att recensera någon av de öl som vi säljer via The Five Finest på den här bloggen. Det känns liksom löjligt men däremot kommer jag skriva blogginlägg om bryggerierna. Jag tror att jag kan hålla mig betydligt mera neutral och objektiv i det fallet än med ölen.

Cape Ann Brewery ligger i Gloucester, Massachusetts på USAs östkust. Gloucester har som slogan att man är ”Americas oldest seaport. Cirka 30000 invånare bor där idag men ingen av dem är troligen ättlingar till de första bosättarna. Den hamn som slogan syftar på etablerades 1623 av folk från Dorchester 1623 men övergavs redan 1626. Namnet Cape Ann syftar på hela halvön som Gloucester delar med en rad andra mindre orter. Här nere i småbåtshamnen startade alltså Jeremy Goldberg sitt bryggeri. Han har sin bakgrund inom finansindustrin som han lämnade efter katastrofen med World Trade Center. I sitt sökande efter en ny karriär så hoppade han på projektet American Beer där han och några kompisar besökte 38 bryggerier på 40 dagar.img_0983 Efter den erfarenheten visste Jeremy vad han ville göra och han flyttade till Gloucester där han 2004 startade Cape Ann Brewery. Bryggeriet är ett bryggverk på dryga 2000 liter och man har sju jästankar. Sedan starten har hembryggning varit en del av filosofin bakom bryggeriet. Dylan L’abbe-Lindquist anställdes initialt för att sköta bryggeripuben på meriterna att han hade från resturangbranchen men numera arbetar han mera som bryggare. T.J. Peckham och Tom Ryan är grabbarna som sköter försäljningen, distrubution är mera kända för lokalbefolkningen för sina hembryggarfilmer som presenteras på den lokala tidningens hemsida. Dessutom använder man en del hembryggarrecept som basen för sina öl.

Den båtliknande baren öppnade för två år sedan och har blivit ett vattenhål (ja, ja, otroligt lågt, jag vet) i Gloucster. Här kan man pröva mellan 6 och 8 sorter på fat för det mesta, få sig en runtur i bryggeriet och annars prata med bryggarna själva. Ölmässigt ligger man en bra bit ifrån de värsta men närmare 30 olika öl har man listade på olika öl-ratinglistor. (Men skriv Beeradvocate istället) och man håller sig gärna till klassiska tolkningar av europeiska stilar. Dubbel bock, kölsch, sydtysk veteöl men fegar inte ur för saker som chili stout, clam porter eller för att ekfatslagra sina öl. Fisherman’s Tea Party är en barley wine med tre olika sorters te iblandade, inte den vanligaste ingrediensen men varför inte. Bryggandet handlar om att utmana gränserna.Kartan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s