Londonbryggerierna bygger ut

Det byggs så det knakar över hela London. Inte nog med att det kommer nya bryggerier hela tiden utan de flesta bryggerier som jag har koll på planerar eller är mitt upp i expansion. Camden har haft något nytt på gång de tre gångerna jag har varit i London det senaste dryga året. Beavertown hoppas på att vara igång med nya bryggeriet i månadsskiftet februari/mars och Moncada har knappt flyttat klar nu innan han förbereder nästa flytt.
Det är egentligen inte så konstigt att det blir så här. De flesta startar i allt för liten skala eller vad sägs om Brew By Numbers och deras 160 literssystem. Säger sig självt att det inte kan räcka. Nu håller de på att installerar ett 5 barrel system men det känns med tanke på deras kvalitet på ölen som ett stort misstag. Det kommer helt enkelt inte räcka till. Det är dock inte svårt att se varför det görs så små expansioner. Svaret ligger, tror jag, i två faktorer. Flaskbuteljeringen och banklån. Man får inte banklån i tillräcklig hög grad på bara bra ölrecept. Det är en uppstartsträcka med ett nytt bryggeri och under den tiden hinner man tappa mark enligt bankerna, enligt flera av bryggarna jag pratade med. Sedan gäller det att orka uppskalningen rent metalt. 160 liter kan man givetvis handbuteljera, även 800 liter men 2-3000 liters bryggverk funkar det inte längre med. Även här byggs det dock, flera bryggare pratade om burktappning som en lösning medan Sambrook’s valde att bygga en buteljeringsanläggning sydost om London där man hoppas på att få buteljera flera andra bryggeriers öl också.

Trumans

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s