Öl från Marbäcks Öl

Jag skrev om Marbäcks bryggeri för ett tag sedan. Dags för lite öl från dem. De har alltså en liten men naggande god samling öl med Kapten Olle och Sméa Kalle som lättillgängliga via Systembolaget. Ev. kommer även Löjtnant Malcom snart igen om de får ordning på den. De gör även en öl för vardaglighandeln som rätt och slätt heter Marbäcks 3½ och en Hyttpilsner till Glasets Hus i Limmared som tillverkar deras ölflaskor.

Marbäcks 3½Marbäcks 3½
Det är inte lätt det här med etiketter men i min bok vinner denna inga tävlingar. Informativ och drag av det Japanska men inget som tilltalade mig. Då gillar jag deras Smea Kalle betydligt bättre, etiketten alltså så låt oss istället gå till innehållet.
Mörkt rostfärgad, aningen disig med karamellig, fruktig karaktär. En tydlig bitterkänsla genom sin mediumdos av humle. Smaken är lik aromen med medium beska som bli aningen skarp på slutet. Russin, torkad frukt men även mera klassisk fruktighet. Inte illa på något vis men en lite ”jästig” ton som inte passar in drar ner betyget till 7 poäng men detta är en öl med potential. Bra karaktär för en 3,5% öl, detta är något som borde finnas på den lokala ICA här i Falköping.

Hyttpilsner från Marbäck
En mörk lager med rökkaraktär från whiskymalten enligt flaskan och visst är den både rökt och mörk. Heller upp med stort skum och sniffar in rök, lite rök och mera rök utan att den blir riktigt jobbig. Inge slag i ansiktet men inte heller undanskuffat. Jag blir lite förundrad över valet av öltyp från Glasets Hus men tanken med röken är att påminna om lite hyttkänsla. Bara sillen som saknas.
Det är en öl med beskedlig beska, lätt syrlighet och kort eftersmak. Röken kommer med hela tiden med lite mera beska mot slutet. Elegant, inte alls illa, glad över att ha en flaska till som jag ska blindprova mot Malakias men jag är ganska säker på att den lille mordbrännaren vinner.
Lite för endimensionell, trevlig eftersmak. Ger den 6 poäng

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s