Blandade känslor

image

Imorogon drar jobbet igång igen och det är med blandade känslor. Delvis sugen, delvis sugen på att fortsätta semestern. Vad kan då passa bättre än en blandwhisky i glaset. Black Bull från Duncan Taylor, den tolvåriga varianten. Black Bull är en klassiker som har 50% sädeswisky och 50% malt i blandningen. Buteljerad vid 50%.
Mörk, härlig bärnstensfärg som får mig att fundera på sockerkulör. Den är inte kylfiltrerad enligt företagets sida och jag har ingen känslig näsa för E150 så där får jag sväva i ovisshet. Lätt, förförisk arom, fruktig, sädig. Framförallt känns aromen väldigt lätt och elegant. Smaken är oljig, maffigare, klart fyllig munkänsla. Nötig, fortfarande fruktig och med en härligt krämig känsla. Eftersmaken är lång och har inget av det lätta som aromen viskade om.
Slutligen, en bra whisky. En sådan där som jag lätt hade kunnat gissat var en maltwhisky, ett bevis på att malt/blended/grain inte är så bra begrepp egentligen. 690 kronor kostade den när den fanns, den är i alla fall för tillfället slut hos Clydesdale. 83 poäng plockade den hem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s