Vad tänkte belgarna på?

Belgiska öl i gröngräsetJa, inte var det svenska midsommrar i alla fall det är jag säker på. I så fall slår man inte in ölen i omslagspapper. Hur många är vi inte som firar svensk midsommar i en liten röd stuga i Småland med ett allt för underdimensionerat kylskåp. Givetvis har ölen hög prioritet men den flyttar inte hur lätt som helst undan västerbottenpajen eller grädden till jordgubbstårtan. Ölen klarar i alla fall av vatten bättre men omslagspappret känns då plötsligt tokfel istället för lyxigt och stämningshöjande.

Själv drack jag ljusa belgare till sillunchen med stor framgång bland övriga gäster. Alla som smakade reagerade positivt på inte minst Golden Blend från 3fontainen och ville gärna ha mycket mer. Nja, nu ljög jag visst rejält. Jag fick det mesta själv men champagnekorken som smällde av gjort i alla fall bra intryck. Saison de Dottigne är en förbaskat bra saison. Jag måste återkomma med en riktig recension av den. En midsommarlunch med snapsvisor, kryddat brännvin, lite pastis, glatt umgänge, 15 barn, mängder av mat är knappast den rätta situationen för att skriva ner sina intryck men just denna gången kändes den till och med mera rätt än Golden Blend och bara knappt slagen av mästerverket Westmalle Tripple

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s