Londonresan – del 3

CharkuteristenProvning på The KernelLördagen var sista upplevelsedagen i London. Vi gick ut hårt och var på The Kernel redan straxt innan halv tio. Efter en lite kortare rundtur på bryggeriet (vilket inte tar någon längre tid) så gick vi till järnvägsvalvet bredvid och inhandlade lite parmasanost och fyra olika charkuterier. Där efter inledde vi provningen med The Kernel världsberömda 3% Tabel Beer. Av många hyllad som en av världens bästa lågalkoholhaltiga öl och jag kan nog hålla med. I alla fall om man gillar humlekaraktär. De har verkligen lyckats med att få till kropp utan varken alkohol, sötma eller mörkare maltsorter. Man kan alltså köpa öl på bryggeriet och antingen ta med hem eller dricka direkt på bryggeriet. Vi valde en öl var, delade på öl och njöt dessa till de inköpta charkuterierna. Dessutom bytte vi både bröd och erfarenheter med några italienska ölentusiaster. En lördagförmiddag på The Kernel kan bara bli bättre om man dessutom hittar lite värme. Att med kroppsvärme försöka värma upp tiogradig öl är nästan oanständigt kallt.

Ölutbudet på Kernel

batmanEfter ett kortare stopp på Borough market med möjlighet att handla öl i Londons bästa ölbutik och en snabb pint på The Market Porter tog vi pendeltåget upp till London Fields. Till vad det skulle visa sig ett ganska stressat och en aningen rundtursöverhopad bryggeritapp.Ölprovare på London Fields Lite synd att säga det men det skulle bli betydligt bättre kvalitet på deras arrangemang om de satsade på färre turer och hann med de som de hade där. Fast vi fick träffa Batman och det kan ju väga upp en hel del. Till deras försvar ska det sägas att de hade en hel del fullt upp med förberedelserna inför London Brewing Alliance ölfestival som skulle hållas veckan efter vårt besök. Vi hade valt deras bryggeritur med tillhörande mat och öl kombo. Kombon bestod av en couscous med fårstuvning som tyvärr var lite fesljummen. Betydligt bättre var ostbrickan med lokalproducerade ostar av riktigt fin kvalitet. Jag njöt av att titta mig runt omkring på puben, det var folk som sniffade humle, folk som pratade öl med folket bakom disken och mer än ett bord där man hade aromen, smaken och kvalitén på ölen i folkus.

Efter London Fields blev det några pubar innan vi gjorde officiell avslutning av resan på Brew Wharf, en av de äldre bryggeripubarna som finns i London. De har två eller tre egna öl för det mesta och vi hade möjlighet att smaka deras Pale Ale och Stouten. Menyn är blandad med enkla pubrätter som bangers and mash men även lite mera arbetade maträtter. Själv avslutade jag med en klart läcker kaloribomb i form av den brittiska klassikern Sticky Toffe Pudding. Brew Wharf ligger bara ett stenkast från marknaden och förutom sina egna öl har de vad som för bara tre år sedan var ett bra ölutbud med Londonmått mätt. Numera är man inte riktigt lika imponerad men det finns sannerligen lite att välja på. Vacker miljö bjuder man fortfarande på undanstoppad i gamla källarvarv. Det sista vi gjorde var sedan en avslutningspint på Hereford Arms i närheten av hotellet och sedan var det bara en god natt sömn, tidig frukost och så flyget hem.

Stort tack till er deltagare. Jag hade en bra upplevelse och siktar redan nu på en ny resa i höst. För er som tycker att detta låter spännande går det bra att anmäla sitt intresse redan nu. Tidsperspektivet är att resdan blir någon gång i september/oktober. När jag har lagom med intresserade så kommer jag att boka datumet och börja organisera resan. Först då kommer man att behöva anmäla sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s