Kolja i öllag som förrätt

Välj en benfri filé vitfisk av valfri sort. Kolja, torsk eller liknande. Koka fisken i lätt saltat vatten, om du har termometer så använd den annars blir det bra om du bara låter koka upp vattnet, stänger av plattan och lägger i filén. Kontrollera att den blev färdig genom att titta på fiskköttet i mitten av fisken, om inte så värm på lite försiktigt.

Rulla sedan ihop filén till en avlång rulle och linda lite plastfolie runt så att den håller ihop. Stick hål i plasten på många ställen så att ölen kommer intill. Lägg ner fisken i ett ölbad och ställ svalt. Ölbadet gör du av 1 del öl, 1 del vatten och lite pressad citron. Jag har mest prövat med olika veteöl. Godast har det nog varit med belgiska wit. Grundregeln är att det behövs mycket kraft för att fisken ska dra åt sig smak. FrEQuency Ain’t Nuthin To F*** Wit är ett bra öl, dessutom blir det lite till kocken också. Eftersom man inte kokar ölen så är inte beska ett problem och humlefrelsta kan gärna pröva en humlebomb. Efter tre timmar tar man fram rullen och skär i bitar som man lägger på tallriken. Ha gärna några kokta sparrisar till och lite värme i form av ugnsstekta små körsbärstomater. Till detta ska man välja ett torrt öl, ljusa starka belgare typ Duvel, Westmalle Triple eller fortsätt med veteöl. Kraftiga öl dödar lätt fisken medan en geuze kan fungera bra. Qvänums Havre Ale har precis den syra som bryter av bra. Smaklig spis

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s