Småsaker som aldrig blev något helt inlägg

Robert Burns kan givetvis firas på många sett och av många anledningar men att så fullständigt såga en given tradition med whisky och haggis känns helt enkelt okultiverat. Robert Burns Night bör på något vis handla om fokus för peoten och då ska man givevis ha whisky med. Sedan kan jag hålla med om att jag kan hitta många andra dryckesalternativ och att whisky inte är lätt till varm mat men nog kommer jag att fortsätta med haggis och whisky den 25 januari. Att fru Mcsween dessutom föreslår att man ska äta haggis nachos för att avmystifiera maträtten gör mig helt övertygad om att hon är ute och cyklar.

Björn Scholz slängde ut följande länkar på whiskyforum, länk 1 och länk 2. Folk med idéer har det alltid funnits men det känns absolut riskabelt att ha ett ekfilter som ser till att fortsätta lagringen i flaskan. Det är stor skillnad på whisky och öl (eller vin för deen delen) att man räknar med att hälla upp hela innehållet på en gång när man väl har öppnat. Den andra uppfinningen känns svårare att bedömma men mig veterligen används det inte. Roligt att det finns patent på tokerier och vem vet, någon gång kanske det kommer till användning.

Familjen Mountcharles äger Slane Castle och har givit ut en whiskey sedan 2009 med egen ettikett med whisky från Cooley under namnet Slane Castle. I och med Beams uppköp av Cooley så försvann den möjligheten då Beam ströp allt som inte var långtidskontrakt. Det var en hel del hårda ord från den gode Lorden men nu har fmiljen tänkt om och ser möjligheterna i den ökade efterfrågan på irländsk whisky och om alla planer går i lås så kommer man att börja destillera 2014 och ta vatten från floden Boyne. En mycket viktig flod i minnesgoda (läs historiskt långsinta) irländares kulturarv. Inte minst då slaget vid Boyne 1690. Korten, cirka 1200 ton per år, räknar man med att kunna odla på på slottets område. Det ska bli både singel malt och pot still whiskey som ska hällas upp i de 5000 faten och lagras.

Sugen på att resa? Tyckte du att Londonresan lät i enklaste laget och vill ha något mera exklusivt.  Kolla här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s