Ska du med till London?

Me pulling a pintKarlströms Malt kan nu stolt presentera sin första ölresa. Får jag säga det själv så är det ett intressant program, hoppas att ni tycker det samma. Stort fokus på bryggerier givetvis men även på bra ölpubar samt genuint trevliga myspubar som får en vanlig engelsk bitter att kännas helt rätt.

Dag 1 (onsdagen den 24 april)
Vi samlas på Landvetter för att ta flyget till London. Framme på Heathrow väntar transfer till ett trestjärnigt hotell i Bayswater.

Efter inkvartering på hotellet ger vi oss ut på stan. Först på programmet står pubmat på murriga puben The Victoria. Den ska enligt legenden ha fått sitt namn efter att drottningen hade stannat här på väg till Paddington station. Det må var hur det vill med den saken, puben är byggd ungefär samtidigt som tågstationen och var de första hundra åren alltid aningen finare än andra närbelägna pubar. Efter maten hinner vi med en eller två pubar till i området.

Dag 2 (torsdagen den 25 april)
Denna dag börjar lugnt och den morgonpigge hinner med att flanera i Hyde Park. Klockan 10:30 tas vi emot på Griffinbryggeriet i Chiswick. Det handlar alltså om Fuller Smith & Turner eller kort och gott Fuller’s. Först blir det rundtur med visning av både historiska delar av bryggverket samt de moderna delarna. Rundturen avslutas med provning av deras öl. Dels deras standardsortiment, dunderfärskt givetvis eftersom vi är i bryggeriets egna källarval, men även en vertikalprovning av Fuller’s Vintage Ale. Efter rundturen blir det lunch på Mawson’s Arms som sitter ihop med bryggeriet.

Efter lite egen tid för vila, shopping eller kanske ett kortare besök på något museum så åker vi mot Hackney och London Fields, via tunnelbana och lokaltåg. Framme vid London Fields Brewery tar man emot oss för rundtur i bryggeriet. Givetvis får vi även här chansen att prova bryggeriets öl och denna gång kommer vi att matcha ölen med mat från The Foragers (Något verkar vara fel med deras hemsida http://the-foragers.com/). Provningen leds av ägaren Jules Whiteway eller Ben the brewmaster. För den som inte är nöjd så rullar vi för bi en pub eller två på vägen tillbaka till hotellet.

Dag 3 (fredagen den 26 april)
Dag tre börjar med att vi tas emot på The Old Thameside Inn. Det är en Nicholson’s pub och vi kommer få höra om hur man jobbar med ölen där. Vi kommer få höra om hur man väljer ut sina ”guest ales” från hela landet, hur man tar hand om faten för att konditionera dem och vi får en rundtur i caskkällaren med möjligheter att ställa frågor om caskale. Efter pratstunden kommer vi ha en provning med några av deras real ale.

Lunch den här dagen kommer vi att äta hos Melrose&Morgan i Hampstead. Om solen skiner tar vi istället maten med oss och har picknick i Hampstead Heath. Hampstead Heath är en skön lantlig park inne i London med kullar, skogar och ängar. Från Parliament Hill ser man stora delar av London.

Efter lunchen drar vi oss ned till Camden Town Brewery. Deras öl började säljas på Systembolaget i höstas och här finns chansen att få se hur de tillverkas. Bryggeribesöket avslutas med provsmakning i deras bryggeripub och det finns oftast något bland kranarna som inte är tänkt att säljas någon annanstans än just här.

Fredagskvällen är sedan fri från gemensamma aktiviteter och möjlighet att kanske gå på teater eller något annat ”turistigt” finns. Vill man ha förslag på pubar så får man givetvis detta.

Dag 4 (lördagen den 27 april)
Lördag morgon drar vi oss ned till södra sidan om Themsen och besöker The Kernel Brewery på förmiddagen. Hos Kernel blir det ölprovnning och man har möjlighet att titta runt bland de andra handlarna som finns i samma område. Det är osthandlare, charkurister och bagerier, alla med enormt engagemang i sina verksamheter. Vad sägs om bageriet The Little Bread Pedlar som distribuerar allt sitt bröd med cykel? Här möts man av en mycket charmig miljö med varmhjärtade människor.

Lunch kommer vi att äta på någon pub utmed Thamsen. Åter igen är vädret lite styrande. Tanken är att i vi skall äta god mat i solsken och kunna sitta med armen på räcket och titta ut över Themsen.

Under eftermiddagen tar vi det lugnt och vilar på rummet eller på puben fram till avslutningsmiddagen.

Som sista bryggeri att få besök av oss står Moncada. Julio Moncada har lovat att med hjälp av Dock Kitchen arrangera en värdig avslutning av resan som innehåller rundtur i bryggerier, provning och mat matchad med ölen. För den som vill så rundar vi av kvällen med en pub eller två till.

Dag 5 (söndag den 28 april)

Transferbuss till Heathrow och flyg hem till Sverige där vi vinkar adjö till varandra.

Flyget avgår 10:10 och är framme i Göteborg 13:05 enligt schemat.

I priset ingår följande.

Flyg till London tur och retur med SAS
Transfer mellan Heathrow och hotellet (3-stjärningt hotell i Bayswater)
Transporter inom London med tunnelbanan
Fyra hotelövernattningar (del i dubbelrum) med frukost
Alla gemensamma måltider (tre luncher, tre kvällsmat)
Fem bryggeribesök med tillhörande ölprovningar
Studiebesök i en pubkällare med efterföljande ölprovning
Mig som guide under hela resan, jag kommer ta dig till några av Londons bästa ställen. Jag hjälper även till att boka biljetter om man vill avvika från programmet och göra något annat vid något tillfälle.

Kostnad: 9250 kronor inkl moms

Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas innan 1 februari och resterande summa betalas senast den 24 mars. Anmälan är bindande.

Frågor och anmälan till: Uffe Karlström. uffe@karlstromsmalt.se eller per telefon 0515 – 124 94, 072-531 49 07.

Pubclips 3

4 reaktioner till “Ska du med till London?

  1. Vilken prisvärd resa du har snickrat ihop!! Om jag bara hade tyckt om öl hade jag hakat på!!!
    Ha det så bra!
    Åsa

  2. Det får man nog säga att tycka om öl är liksom en förutsättning för att få ut max av resan. Jag tycker själv att det är ett bra programm jag har snickrat ihop…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s