Rökt potatis

Dålig med anknytning till öl, whisky eller något annat som jag brukar skriva om men jag lärde mig att man kan röka potatis av KockHenrik på Wrågården när vi hade ölmiddag senast. Hur som helst är det en allt för rolig grej för att inte sprida vidare. Har man en klassisk ABU-rök så är det enkelt att testa. Rök som vanligt men var lite sparsam på rökspånen. Det kan lätt bli aningen för mycket kraft i rökningen. Planera bränslet för cirka 30 minuter men det beror givetvis på hur stora potatisar du har. Redan medelstora tar upp mot 40 minuter men man vill gärna ha små potatisar för utseendets skull. Har man ingen vanlig ABU-rök kan man bygga en egen rök. Det svåra brukar vara att få tag på en bra plåtburk i lagom storlek. Burken behöver ha ett lock och se till att locket inte sluter helt tätt. Placera burken på sidan och stoppa in ett galler som du kan lägga potatisen på. Placera burken på sidan, strö lite rökspån på botten, potatisarna på gallret, stäng igen och elda sedan lite lagom under i 30 minuter. Jag vet, lite lagom är ett jobbigt begrepp :-) Övning ger färdighet…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s