Saker jag av någon anledning inte skrev ett helt inlägg om

Det verkar dröja med den österikiska trappisten. Enlig World Beer Trading och Anders Bergström så handlar det om att bryggeriet inte har klarat av efterfrågan och det är säkert sant. Frågan är bara var i kön WBT och Sverige ligger, hur länge dröjer det innan vi får några flaskor. Fast å andra sidan så sade personalen på mitt lokala systembolag att de hade skickat en ny beställning eftersom varan nu hade fått statusen av åter i lager under fredagen. Bara att vänta och se, är det någon som har smakat den? Är den värd att vänta på?

Stor väsen för ingenting, eller? Fick ett e-brev om att Carlsberg tolkade en klassiker. The Great Escape. Jag blev inte direkt inspirerad av filmen att dricka en Carlsberg men den fick mig att se filmen igen.

Behöver vi verkligen nyhetssläpp fortfarande? Givetvis vill vi ha det men man kan fascineras över det fantastiska utbud av öl som nu finns tillgängligt. Jag vet faktiskt inte hur många öl det handlar om men över 200 sorter är det nog. Givetvis är inte alla intressanta men många är det. Det enda man kan beklaga sig över är möjligen den lite svajiga kvaliteten. Vissa bryggerier verkar ha samma problem som vi hembryggare. Folk som smakar ölen man bryggt vill inte alltid vara ärliga.

I tidningen nyligen kunde man läsa att Falköpings utbud av ”uteställen” skulle berikas. Ett nytt ”hög”hus ska byggas och i bottenvåningen kommer det att finnas en resturang. Gissa vad det blev, O’Leary’s!!! Nja, jag jublar nog inte så där massor. En Bishop Arm’s hade varit något.

2 reaktioner till “Saker jag av någon anledning inte skrev ett helt inlägg om

  1. Jag vet inte riktigt hur givande jämförelsen är, mene…
    ”Finns i butik” på bolaget: 648 öl – 2518 (rött/vitt) vin

  2. Delreich: Sorry, jag missar vad du vill ha sagt? jag gissar att det har med min fundering angående nyhetssläpp. Vad jag menade, om jag ska försöka förtydliga detta, är att om jag beställer tio flaskor i månaden från svenska småbryggerie med den nya tjänsten som bolaget har som gör det mjligt att beställa styckvis så räcker ölen i drygt 1½ år, som minst. Då har jag alltså en ny öl var tredje dag att testa utan att jag har köpt av de sorter som kommer i de ordinarie släppen. under dessa 1½ år hinner bryggerierna säkerligen skapa en och annan ny sort och dessutom hinner det kanske tillkomma ett eller två bryggerier till. MEN givetvis vill jag inte ha bort de intressanta danska, amerikanska, engelska, belgiska, norska och allt var de kommer ifrån ölen som jag dessutom vet håller, generellt sett, en högre kvalitet en de svenska. Jämförelse med hur mycket vin som finns att prova kan säkert ha sin relevans och visst dricker jag vin nu och då men jag provar väldigt sällan vin så det spelar mig inte så stor roll. Tur för vinälskarna/vinnördarna att de har ett bra sortiment. Det kanske var så du menade?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s