Svenska Småbryggerier och Charlis ipalla

Som en fin knorr på tioårsjubileumet hade jag valt att ha en provning med sex sorters öl precis som vid första träffen, samma protokoll som vid första träffen, samma tidpunkt men denna gången bara öl från små svenska bryggerier. Det gick sisådär. Vi valde att avbryta efter fjärde ölen för folk var så hungriga. Detta efter att vi har satt i oss två-tre korv, snittar, chokladkaka, cirka 25 sorters öl och allt sedan klockan 12.00 och nu var klockan bara 19.30. De öl vi provade var i ordning: Diabolisk Ängöl (Ängöl), Bison Bärs (Qvänum Mat&Malt), Brännskär Brown (Nynäshamn) och Hop Yard (Nils Oscar). Jag har lite svårt att tyda mina egna anteckningar medan några av mina ölkamraters är väldigt lätta. Allt som finns noterat på Stjärnans (jag tror det är hans papper) är att beskan i eftersmaken är liten. I övrigt inget, inte ens en poäng men alla var vi överens om att vi njöt av ölen och diskuterade den väldiga och det kan ibland räcka. Fördelen med den avbrutna provningen var att jag nu hade några flaskor sparade så här kommer recensionen på öl nummer fem som jag drack till lunchen istället.

Charlis ipalla
Lite apelsinfärgad bärnsten, skummar upp kraftig men det lägger sig fort med en halvcentimeters tjocklek. Aningens disig.
Aromen är humlig, fräsch, lite citrustoner, vegitativ mycket rakt på och enkelt somrig.
Smaken har mera av grapebeska än sötare citrusfrukter. Väldigt inriktad på humlekaraktären och jag saknar djup i ölen. Balanserades upp något med sötman i tomatsoppan. Visst finns det känsla av karamellmalt, lite toffe. Eftersmaken är bättre med fruktigare smaker. Medium kropp och mjuk kolsyrakaraktär.

5 poäng

 

2 reaktioner till “Svenska Småbryggerier och Charlis ipalla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s