Nils Oscar Ctrl Alt Delete

Nils Oscar prövar nya ölmarker med denna altbier. Om jag har förstått rätt så betyder Alt gamla/gammal på tyska och det gamla med denna tyska öltyp är att den håller fast vid överjäsning. Så tillvida liknar den sin namnskyddade kusin från Köln, kölsch men en altbier ska vara mörk i färgen och ha smak av karamellmalten. En lång lagringsperiod särskiljer den sedan från sina fruktiga avlägsna släktingar i England. Detta är allt annat än en bitter trots sin överjäsning.

Nils Oscars Ctrl Alt Delete är ett underbart namn på en fantastiskt vacker öl. Jag kan sitta och titta på den länge. Snygg bild hittar ni hos Daniel på Beer-naise. Namnet är riktigt roligt och en sökning på Ratebeer avslöjade att flera har kommit med samma underbara idé.

Bärnstensfärgad, underbart bärnstensfärgad med ett medelstort skum. Maltig arom utan den nordtyska metaliska klangen, aningen nötig, inte särskillt fruktig. Jag antar att lagringen dämpar detta. Lite humlebalans till maltigheten. Smaken är ren, aningen torr med lite syra i bakgrunden. Medeltunn kropp. Lite brödig och jordig i eftersmaken.

 

En reaktion till “Nils Oscar Ctrl Alt Delete

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s