Valet på förstaöl att provsmaka bland nyheterna 1 mars var enkelt. En av mina svågrar är från Mellerud. Namnet på en öl är knappast det första som avgör att jag väljer just den ölen men denna gången var det så. Jag vet inte säkert men jag gissar att det bara är fråga om återanvändning av namn och inte något orginalrecept från Dalsland.
Skummar rejält som en pilsner förväntas. Halmgulm, luktar brödigt aromatisk med en distinkt neutral humle karaktär. Aningen syrligt. Renjäst, rakt på sak, enkel öl med brödig smak, mera drag mot danska lageröl än tjeckisk pilsner. Viss skärpa i beskan dock. Kort till medellång eftersmak, passade utmärkt till torsdagens gulaschliknande soppa. Ingen öl jag jublar över men en öl jag gärna tar istället för t.ex. Pripps Blå, Carlsberg Export, Staropramen eller dylika öl. Dessutom har den riktigt snygg etikett. 8 poäng. Ytterligare ett exempel på att Spendrups Bryggeri definitivt kan brygga öl och att man inte ska rynka på näsan åt all massproducerad öl.
Cooking With Irish Whiskey