BrewDog Rip Tide

Å så toppar de med ytterligare en god öl. Jag får ändra mig i min grunduppfattning om BrewDog som bryggeri. Rip Tide snurrar in på 8,0 vol% vilket jag aldrig skulle ha gissat men jag är inte bra på att gissa sådant. Imperial stout i framkant. Kaffe, choklad, torkad frukt, lite torvig, aningen rökig och underbar i tonen. Svart till färgen med lite brunaktig skumkant runt insidan på glaset. Smaken bär med sin vanilj, fattoner, medel kropp med tanke på alkoholhalten, god balans i ölen. Pärlande kolsyra.

Sumering: God öl, jag gav den 9 poäng och började sedan titta på flaskan och såg de 8%. Borde de inte ha kunnat få fram detta djupet med mindre alkohol? På tok för lättdrucken vid den alkoholen enligt mig men det är bara att se upp. Sänker den till 8 poäng

3 reaktioner till “BrewDog Rip Tide

  1. Jovisst, helt okej men imperial stout för mig innebär öl med hög smuttfaktor och mindre hög hinkabilitet. Detta är en öl med hög hinkabilitet vilket jag inte gillar hos en 8% öl. Där kan man givetvis tycka väldigt olika men jag är inte så stor och stark så för mig blir det lätt för mycket alkohol då. God öl men arlig är alltså slutklämmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s