Mohawk Rye Lager, bränn den istället

Ger mig på att öppna en halvliter Mohawks Rye Lager. Det blir stort, småbubbligt skum och den bärnstensfärgade drycken är lite smådisig. Första sniffningarna avslöjar mycket jästighet. Medan jag steker färdigt isterbanden så hinner ölen vädra ur och skummet lägger sig och försvinner med en lite oljig rand kvar. Tar en första klunk och undrar lite försiktigt vad smakar. Inte helt tokigt men inte helt rätt heller. Är det råg som det smakar? Inte vet jag, detta är min första rågöl vad jag vet. Lite kärv står det att den ska bli men jag vet inte riktigt om jag förstår, karamell, sötma, lite jordig beska. Mera gräsig i eftersmaken.

Nja, bestämmer mig tillslut för att detta inte kan bli mer än 6 poäng. Inte helt odrickbart men absolut inget jag rekomenderar utan för sakens skull. Nej, bränn rågen istället och går rågwhisky. Cirka 4 dl gick i vasken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s