Skördeöl

Jag är ingen bonde men jag gissar att skördetiden måste vara den mest känslosamaste momentet. Förhoppningsvis har man en god skörd att räkna in och då växer stoltheten medan en dålig skörde skapar förtvivlan om än inte i samma magnitud som för hundra år sedan. Själv njuter jag av den frukt andra har sått, vårdat, skördat, förädlat och slutligen buteljerat i form av Sigtuna Harvest Ale. Jag prövade S:t Eriks Skörde öl för tre kvällar sedan. Jag vet inte om Skördeöl är någon välerkänd öltyp men jag tyckte att det kunde vara intressant att jämföra dem lite. Jämföra och jämföra? Om man dricker den ena en blytugn kväll som kommer som avslutning på ett ihållande dagsregn eller den andra som dracks till maten vid tiotiden i fredags efter att jag hade bevittnat solnedgången från en skylift. Hur som helst båda är mörka, humledominerande och lätta i kroppen. Som jag tänker mig en skördeöl. Harvest Ale känns lite väl tunn en så här gråkulen måndagskväll. På samma sätt skapade den lätta kroppen hos St Eriks en lättdruckenhet som satt perfekt i fredagans solsken. Ingen av dem är extrem i sin humlighet eller något annat så det passar mig ganska bra. S:t Eriks är lite brödigare medan Sigtuna är lite rakare. Jag kan tänka mig båda två igen under hösten men då får jag behålla båda själv för frun vill inte ha av dem, lite för humliga tycker hon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s