Nya öl i sommarkvällen

En sådan här sommardag med maskmete, bad, kortspel och vanligt brädspel, glass och allt annat som hör sommaren till kan med fördel avslutas med lite ölprovning. Att hälla upp öl, smaka någon deciliter , sedan öppna nästa för att timmar senare skriva lite om dem när barn (och alla andra också) har gått och lagt sig har sin charm. Det är verkligen de starka intrycken som man kommer ihåg.

S:t Eriks Sommar: Vacker sommargyllene i färgen. Pilsnerlik i aromen d.v.s. torr och humlig. Mycket sträv i smaken medan eftersmaken är klibbig i gommen och gör att man längtar efter nästa klunk. Å fy var omdömet av frun, du får mitt också vilket jag inte tackade nej till. S:t Eriks Sommar kan jag definitivt tänka mig som en matlagningsöl. Drick den väl kyld och fundera över onödigheten i definitionen ale.

Hård: Mörkare än slussvaktaren men fortfarande lätt i kroppen. Alkoholen märks inte direkt i fylligare kropp eller mäktigare öl. Syrligheten stör snarare än den tillför i ölen. Fruktig och definitivt inte hunleorienterad. Jag gillar den mer för varje klunk men jag föredrog nog ändå Slussvaktaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s