Ett nytt år

Så här i början på det nya året (Nåja) kan det väl passa på att att spana framåt. Vad har 2011 att ge? Jag lutar örat mot marken och hör… ingenting. Jag har inget alls att bygga en framtidsvision på. Jag har allt för dålig kontakt med bryggarvärlden för att veta något om vad de har i tankarna. Tittar man bakåt är det inte heller så lätt att se några tydliga linjer. Det talas om ölkulturens utveckling, en revolution med mera och jag kan inte tänka mig att den skulle mattas, möjligen breddas och förenklas. Det blir oftare och oftare som mera normalkonsumenter pratar om ölstilar, märken och t.o.m. humlesorter. Jag tror inte att de västkusstamerikanska influenserna kommer att mättas men det känns som om det breddas något. Lite mera alkoholsvaga öl, lite flera enklare öl. Kan deet bli lite belgare också? Nja, det är nog ingen större rusning åt fel håll.

Vad jag kan sia (eller är det kanske önska?) om är mitt egna 2011. Jag hoppas att kunna slutföra min slöjdlärarutbildning under våren för att sedan få mera tid för att utveckla mina mera kvällsrelaterade intressen. Jag skulle gärna jobba för att Falköping får ett ölhak, jag vill komma iväg till England på en ölresa och så hägrar som alltid Skottland. Över huvudtaget vill jag försöka få möjlighet att smaka mera whisky. Whisky har ju den negativa sidan att det alltid är stora volymer. En flaska öl kan man dela på 3-4 personer, provsmaka och sedan är den slut. En flaska whisky behöver man ju var 30-40 personer att dela på. Jag ska försöka få till ett par nya nummer av Whiskytidningen så det kan bli lite smakprov. Jag har även funderingar på att försöka skriva några ”nybörjar”artiklar om öl till lokaltidningen och jag kan tänka mig att hålla föreläsningar för resturangpersonal om öl om någon resturang skulle kunna tänka sig att höja sin ölkvalitet. Det verkligen roligt om man kunde få något ställe i Falköping med lite nivå. Framförallt är det enformigheten som jag tycker är mest enerverande. Okej, livet för krögaren blir så mycket enklare om man håller sig till en huvudleverantör men man kan väl åtminstone utnyttja denna huvudleverantör till sitt yttersta? Ta in flera sorter, variera vilka sorter och se till att ha en ale, en veteöl och en stout minst som komplement till de ljusa lagerölen. Sluta se Staropramen som någon slags extra vagans.

När det gäller öl så kommer jag att försöka rikta in mig på Brittisk öl, planerar en resa till Suffolk och hoppas att få chansen att ta en brittisk ale, från fat, i Falköping innan året är slut.

3 reaktioner till “Ett nytt år

  1. Nja, någon pub lär jag inte starta i Falköping men jag skulle gärna försöka få något befintligt ställe att ta hem mera intressant öl. Jag har några saker på gång, får se var det hamnar men jag lovar att höra av mig om det börjar röra på sig. Ska du med till Göteborg?

  2. Snackade med Marin om Göteborg. Jag har tackat jag till en grej med jobbet men vi vet inte om det blir på fredag eller lördagen än. Om det inte krockar så åker jag med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s