Recept efter sista sekunden

Jag hade tänkt att jag skulle ha skrivit det här inlägget i morse men det blev inte riktigt så. Den 6-åriga dottern fick en loftsäng i födelsedagspresent och dessutom var vi inte riktigt klara med maten och så skulle vi iväg till Tångavallen och innan dess skulle kransarna knytas och , ja ni har säkert förstått vad jag menar men sommaren är lång och man kan äta sill och potatis fler gånger än på midsommaraftonen. Jag gillar sill och brukar ofta göra många olika sorters inläggningar. Bäst är alltid klassikern med en 1-2-3 lag, lök, morötter, kryddpeppar och nejlikor. Sedann har jag lite olika varianter beroende på säsong och tillfälle. Två midsommrar har jag gjort en ölsill och för två år sedan var jag sent ute och hittade då ett kanonsätt att snabbt få till en variant. Abba har en variant på sill som de kallar 5-minutersill och det är egentligen en färdig sill i lag. Den lagen kompletterar jag med lite lök, morötter, kryddor bara för syns skull. Sedan häller jag av hälten av lagen och ersätter den med veteöl. De andra åren har jag använt mig av Franziskaner hefe men i år ville jag pröva något annat. Istället föll valet på Oppigårds InWit. Oppigårds och Oppigårds. InWit är från början Peter Högströms skapelse som han vann hembryggar-SM med 2009. Jag gillar normalt Wit med sin fräscha kryddighet. Så även i detta fallet. Förföriskt blek med livligt skumoch härlig mousse. Mild, ren doft av fräsch citrus. Lätt, elegant och typriktig smak som ger sommarlängtan. Så löd juryns motivering och det går bra att stämma in. Lätt som jag vet inte vad och jag gillar den enormt bra. Så bra att jag kommer beställa hem några flera av den inför sommarens fisketur. Ska man haka upp sig på något så är den något sträva efterbeskan som inte riktigt ger den där fullkomliga lugnet. Just denna beska touch är perfekt för sillen. Cirka en deciliter går åt så man får en bra skvätt att dricka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s