Old Empire eller Fuller´s IPA

Båda dessa öl klassar sig själva som India Pale Ales och båda två rankas som premium bitters av Ratebeer. Ikväll prövades dessa båda till entrecote, ungsrostade rotsaker, vitlöksfrästachampinjoner och bearnaisesås. Båda ölen finns hemma på hyllan i Falköping och min tanke med att testa just dessa två var just deras tillgänglighet.

Om det nu går att diskutera om dessa öl är IPA eller bitter så behöver man inte diskutera att de går bra till mat men lika gärna kan drickas på egen hand. Färgmässigt är Martson’s aningen ljusare men i övrigt är det ganska lika utseende och båda två har diskreta aromer. Inte heller smaken välter några bord utan handlar mest om ”a decent beer”. Fuller’s är lite mera fyllig och har kanske aningen mera beska men på det stora hela var det ingen större skillnad på dem. Eftersom båda två landar på straxt under 25 kronor får det bli andra skäl som avgör valet. Själv gillar jag Fuller’s Bryggeriets öl men inte att de lade ner Gale’s fast Marston’s är knappast något litet lokalbryggeri de heller så, va tusan. Jag väljer Fuller’s, ibland men inte jämt…3 reaktioner till “Old Empire eller Fuller´s IPA

  1. Jag hade, i alla fall när den först kom hit, svårt för Marston’s Empire, jag tyckte att beskan blev nästan sur och simpel. Den kanske är bättre nu?

  2. Lite gammal beska kanske? Ursäkta det låga skämtet… (gammal=> Old Empire) Tja Bark, jag vet inte riktigt hur du menar med sur men simpel beska kan jag definitivt hålla med om. IPA tycker jag ska vara humlig, fräsch, klar. Lite som ett brittiskt svar på pilsner men det kanske jag inte efter alla humlestinna öl räknar Old Empire till mera. Lite av basöl helt enkelt. Jag behöver lite runt ikring för att njuta av den ordentligt. Brittisk pub, engelsk mat, lite brittiska spel, pratglada vänner eller något sådant. Tillfälle när färg, tradition, historik, känslor får spela större roll än vid objektivt provande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s