Att delta i biståndsverksamhet

Även om vi är kvar länge på skolan så blev det ett besök på De Klomp. Jag hade varit kvar på skolan till halv åtta och skulle köpa lite frukost men tänkte mig en liten öl på De Klomp först. Min vana trogen tänkte jag be om ett litet smakprov först. Det fanns flera saker som intresserade mig men jag fastnade först för att smaka något som hette Lava. Jag såg inte riktigt vad bryggeriet hette men det såg ut att vara ett danskt Ø i det hela. Lite förvånat fick jag höra att jag kunde få ett smakprov men bara ett väldigt litet. Så brukar det knappast låta på De Klomp… Ölen smakade bra så jag bestälde en sådan och fick 2 cl och en smärre chock. 99 kronor för 2 dl eller närmare 500 kr litern. Tja, smakar det så kostar det men detta var i mesta laget. Jag dricker ju den inte så ofta så det var ju bara att njuta men jag funderade lite på varför den var så dyr. Svaret tror jag stavas Icesave. Övisholt är säkerligen drabbat av den härdsmälta som Isländsk ekonomi och så hjälper man, eller om det har med avstånd, transporter, maltsorter och inte minst alkoholhalt att göra? Hur som helst, vad smakade ölen.

Bra, mycket bra. Den skummade mycket och det tog lite tid att pumpa upp ölen. Skummet var en aningen brunfärgat och ganska löddrigt. En tjock, mastig arom, fylld med rök, tjära, lakrits. Smaken var söt och mjuk, ganska lättsam med en tydlig kaffeton. En fyllig öl med mjuk kolsyra. Eftersmaken klingar av med aningen mera beska från den brända malten.

2 reaktioner till “Att delta i biståndsverksamhet

  1. Dyrt som bara den. Har köpt den ett par ggr på mitt lokala system, de brukar ta hem lite roliga grejer som förvaras på lagret. 35kr per 33cl. Jaha, någon skall ju tjäna pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s