Det var länge sedan jag beställde några blommor… (öl skulle det visst ha varit)

Det är inte så stor aktivitet på bloggen som ni märker och anledningarna är flera. Jobbet och utbildningen suger en hel del kraft och jag ängnar inte lika mycket tid åt öl, whisky, choklad och de andra av livets nödtorft. Visst slinker det ned en och annan bira och jag tar ofta en bit choklad till kaffet. Jag har dock inte varit på hugget när det gäller bolagets släpp, varken de vanliga, de ovanliga mitt i månaden eller ens de öl som blir nya i standardsortimentet nu i oktober. Idag var det dock marken i Falköping och jag slank in med en beställning på öl och passade på att plocka till mig en oktoberöl (en måste man väl dricka, eller hur), en 1698 samt en vriden tistel från Belhaven. Belhaven gör den fantastiska 80/- och jag tror mig ha hört possitivt om deras IPA.

Twisted Thistle IPA hälls upp med ett stort skum som dämpar sig rätt så snart. Färgen är ljus kopparaktig och väldigt tunn. Humlearomig, lätt jordig och inte alls blommig. Aromen är inte särskilt intensiv utan snarare mera mäktig. Maltig bas med en stor humle smak. Inte särskilt besk utan de underligande fruktiga aromerna får utrymme. Eftersmaken är även den lågintensiv men stannar kvar länge.

Summerar jag ihop detta så kommer jag fram till att detta är en öl som jag borde cyklad ner och köpa flera av redan imorgon och ta den till maten framåt kvällen. God, mäktig i sin stillsamhet och säkerligen en bra matöl.

2 reaktioner på ”Det var länge sedan jag beställde några blommor… (öl skulle det visst ha varit)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s