Skam den som ger sig…

I höstas sågade jag Nils Oscars Trippel vid fotknölarna men det var jag knappast ensam om.

Här är tre mindre smickrande kommentarer som jag hittade på nätet.

”den här påminner mest om tråkig äppeljuice” – bark, www.ofiltrerat.se

”Nils Oscar Trippel. Vilket skämt. Antagligen deras sämsta brygd hittills. Uppryckning!” – Öl i Stockholm

”Nils Oscar Trippel 2007 från Nils Oscar Bryggeri. En Klosteröl på 8,0%. Guldfärg, ingen direkt doft (provat för mycket öl månne?). Fick omdömmet ”gott diskmedel” vilket är ganska tvetydigt men så klart ingen direkt höjdare.”

nosaisonHur som helst gav sig inte Nils Oscar och nu kom de med en Saison istället. Visst blev det bättre denna gången. Det skummade till i glaset men skummet dog fort. Disig i glaset även fast jag försökte hälla upp försiktigt. Gulaktig, dragning mot det mörkare. Fruktig öl med låg humlenärvaro och varken vitpeppar eller timjan som hemsidan pratar om hittar jag i aromen. Smaken är lätt syrlig, medium kropp, sötaktig och mycket mer gräsig än humlig. Beskan är mindre än väntat.

Jag tyckte om den här ölen när jag delade den med min fru en kväll men en Saison? Snarare Balgiskk Ale i största allmänhet. Inget speciellt men ett stort kliv framåt sedan föregående försök. Om Nils Oscar kommer med en ny Trippel i höst så kommer jag att testa igen. Den största anledningen till att jag inte har köpt en flaska Saison till är att jag inte gillar 75 cl flaskans storlek. Själva flaskan är snygg men det är ingen middagsbjudning inplanerad i det Karlströmska hemmet och det är då dessa flaskor kommer till sin rätt tycker jag, eller om man är flera som delar.

2 reaktioner på ”Skam den som ger sig…

  1. Jag blev väldigt glatt överraskad.
    Hittar inte någon vitpepper,det ska man antagligen vara tacksam för.Att den inte helt stiltypisk håller jag med om.En dylik skall väl ha betydligt mer humlenärvar äv så här?

  2. Och torrare tycker jag att den behöver bli för att vara stiltypisk. Bortser man från stil, vilket inte är svårt, så får man en förbaskat bra öl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s