Mot bättre vetande för roligare framtid?

Jag får nog kosta på mig ett frågetecken eftersom jag inte riktigt kan bli överrens med mig själv om det förståndiga i att köpa en flaska Caol Ila Sherryfatslagrad från Gordon & MacPhail. Min tanke med inköpet är inte att dricka den nu utan att spara på den så där 6-7 år och ha den vid någon provning. Då som något exklusivt. Jag kan nästan höra mig själv.

– Denna flaska är en av de sista från en specialbuteljering 2009 (eller buteljerades den 2008?). Den är en av drygt 3000 flaskor från 7-8 fat som noga valdes ut av Symposion bland G&Ms stora lager…

Som det ser ut på bolagets hemsida så finns det 75 stycken kvar. Det lär alltså dröja ett tag innan den är ”exklusiv” men jag kan vänta. Jag har inga problem att se den passa in i en Caol Ila provning, låt oss säga, oktober 2016 och jag kan tänka mig att den kommer få höga röster om man beskriver den rätt och provningen är öppen. En stor fördel med en flaska whisky är att den kommer kunna räcka till fler än en provning. Jag lovar att återkomma när det så blir dags den dagen.

2 reaktioner till “Mot bättre vetande för roligare framtid?

  1. Har precis öppnat min flaska. Tyckte den var väldigt bra, men den 15 åriga sherryfatslagrade från Bowmore som precis kommit var ett snäpp bättre.

  2. Caol Ila ÄR bra whisky. Jag har aldrig druckit något riktigt dåligt där ifrån. Sedan är jag ju som jag är så jag njuter av att planera i förväg. Frågan är vad jag ska ha för en provning, kanske ska temat vara sherrylagrad Islay och då skulle Bowmore passa riktigt bra givetvis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s