Saint Landelin Mythique

mythique75Grillad entrecote, klyftpotatis i ugn, beanece och en slags bonuslördagskväll. Inte illa alls faktiskt och det blev inte sämre av en Saint Landelin Mythique. En belgisk ljus ale på 7,5% och 75 cl. Lite mycket för en person men min kära hustru hjälpte mig lite innan hon hellre övergick till rött vin med orden God och spännande öl men kanske skulle man hellre ha den till kyckling. Detta tänker jag ta fasta på och se till att bestämma hem flera Mythique och bjuda till kyckling.

Ölen är aningen disig, gyllene i färgen och ett inte allt för kraftigt skum. Aromen är mjuk och stillsam men maltighet, stillsam humleton, lite jästig och aningen estrig och fruktig. Medelfyllig till fyllig kropp, relativt bra utjäst. Maltig, örtig, lite torkad frukt i smaken och med eftersmaken kommer citrustonerna.

Säkerligen skulle denna ölen inte bli först vid ett blindtest men en kväll som denna, god mat, massor av sol under dagen, stor flaska med champangekork och grimma gör den till en kommande favorit.

4 reaktioner till “Saint Landelin Mythique

  1. En helt fantastisk god öl som är väl värd att smaka.
    Går alldeles utmärkt att avnjuta väl kyld en het sommardag utan något tilltugg.

    //ALFi

  2. Om du syftar på att jag kallar den för en Belgisk Blond Ale så är det öltypen jag syftar på. Visst är den Fransk och om man ska kalla den för Belgisk Blond Ale som jag valde, Belgian Strong Ale, Ljus Klosteröl eller Biére de Garde kan man givetvis diskutera, gärna över ännu ett glas Mythique.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s