Alltid något att glädjas åt i klantigheten.

FullmånenDet börjar fylla på med lite ”heliga” öldatum för mig. Det senaste tillkomna är att dricka en Solstice d’hiver vid vintersolståndet. Jag har några flaskor i källaren utifall att de inte kommer på bolaget i vinter. När första fullmånen inföll i januari så drack jag en Lunator. I många år, även när jag knappt drack öl, så har jag druckit en Guinness den 17 mars. I år var jag förberedd och hade köpt hem en Guinness Draught som skulle drickas men jag glömde helt bort det. Hur kan man göra detta?

xsimperialstoutNåväl, anledningen till att jag hittade burken i källaren var för att jag skulle bära in min flaskor XS Imperial Stout. Enligt ett mail från Jugge som Thomas Nilsson har lagt ut på Svenska Ölfrämjandets hemsida som jag citerar ur så har jag haft tur.

Det är helt riktigt att info i SB kontra en del flaskor inte stämmer. Det som skulle vara 1500 flaskor XS Imperial Stout 2008 blev drygt 1100. I stället kom även c:a 300 flaskor XS 2006……….. bryggeriet tyckte dom var snälla då dom skickade lite lagrat oxå!!

Helt ok för mig och för ”fansen” men rätt ska vara rätt och Rogue glömde även att berätta detta för oss, och eftersom 2006:an är synnerligen eftertraktad så ville man vara snälla, alltså inte helt bevandrade i hela förfarandet vid försäljning till SB. Så ni som hittad 2006:an, grattis! Ni som hittat båda, ännu mer grattis…….. Och detta är även då svaret på skillnaden i ABV.

Slut på citatet. Nu har jag alltså två XS Imperial Stout 2006 i källaren plus den flaskan som redan ligger sedan förra året. Vi har en träff inplanerad i september, läs här.

En reaktion till “Alltid något att glädjas åt i klantigheten.

  1. Undrar vilken koll Jugge egentligen har, jag var igår inne på regeringsgatan och hittade då XS Old Crustacean från 2006 med överstruken alkoholhalt på flaskan och påklistrad ettikett som sa att det var imperial stout…Blir kul att se vad flaskan innehåller

    /OS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s