En ny era börjar!

Igår köpte jag en Asus 1000H, en liten 10” på dryga kilogrammet för att ha att sitta och skriva blogginlägg på. Helskruvat men det finns flera anledningar till inköpet men detta var en av de största. Ikväll har jag suttit och förberett ett föredrag om underjästa öl som jag ska ha imorgon (idag faktiskt för klockan är mycket) Det ska bli väldigt kul. Jag arbetar mot en föreläsningsserie som jag ska kunna erbjuda folk och eventuellt få ihop till en rad skrivna artiklar. Det senare får vi se hur det går med.

Provningen kommer hur som helst att innehålla en hel del öl. 22 sorter tror jag fördelade på följande typer. Modern ljus lager, Internationell lager, Tjeckisk/böhmisk pilsner, Tysk pilsner, Dortmunder export, Münchener helles, Amerikansk lager, Modern mörk lager, Wiener, Münchener dunkel, Schwarzbier, Traditionell bock, Dubbelbock, Rågbock, Eisbock. Ett gediget program men det återstår att se hur mycket av det som genomförs. Jag har alltid en tendens till att planera lite väl mycket.

2 reaktioner till “En ny era börjar!

  1. När jag planerat ölprovningar har jag aldrig haft mer än 6 öl på programmet. Jag tror inte man kan klara av fler smakuppleveleser på en kväll. Det blir lite som Ölfrämjandets julölsprovning i vintras: Stress och ”jaha, en öl till”.

    Och jag håller för få provningar. Borde koncentrera mig lite på det.

  2. Detta är ett gäng där vi känner varandra väl, syftet var att jämföra öl mot SHBFs beskrivningar och riktlinjer vilket gör att man inte behöver anstränga skallen lika hårt. Det är min uppfattning att om man ska bedömma, beskriva ölen så får det inte vara mer än 6-8 öl. Nu med facit i hand så vet jag att de svarta ölen inte hans med, ej heller de starka ölen till efterrätten. Folk ville helt enkelt hellre ha kaffe till efterrätten en öl, konstigt. Dessa kallar sig öl drickare :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s